Cum se face omologarea unei masini pe GPL in Romania? Ce spune RAR si care in cat timp se omologheaza

Nu de putinei ori cititorii ne-au intrebat care sunt pasii pentru omologarea unei instalatii de GPL in Romania.

Exact pentru acest lucru venim astazi si mentionam faptul ca orice masina care a trecut printr-o conversie de GPL trebuie neaparat sa treaca pe la RAR pentru ca oficialii sa treaca masina in Cartea de Indentiate a masinii.

omologare rar gpl, omologare rar gpl bucuresti, probleme masini sh omologare rar gpl, butelie expirata rar, kit butelie spate gpl, respingere rar gpl, respingere omologare rar gpl, abtibilde gpl vizita rar, termen omologare rar gpl, tomasetto rar omologare, probleme omologare gpl rar

De cativa ani nu mai este nevoie sa trecem instalatia de GPL in talon pentru ca talonul este cel al soferului, in timp ce cartea masinii este a masinii, adica nu se trece instalatia pe proprietar ci doar pe masina.

Omologarea oficiala se realieaza in cadrul RAR cu o programare prealabila la telefon. Urmatorul pas este progrmarea masinii la RAR unde clientul merge cu masina, cu actele masinii ( talon si Carte de Identiate) si actele oferite de unitatea service care a realizat montajul de GPL.

Pretul pentru omologare variaza in functie de localizarea unitatii RAR din teritoriu, si dureaza in medie doar 30 de minute.

Atentie atunci cand mergi la RAR inginerii trebuie sa verifice doar instalatia GPL, adica daca aceasta corespunde actelor date de service si daca montajul a fost realizat conform normelor in vigoare.

omologare rar gpl, omologare rar gpl bucuresti, probleme masini sh omologare rar gpl, butelie expirata rar, kit butelie spate gpl, respingere rar gpl, respingere omologare rar gpl, abtibilde gpl vizita rar, termen omologare rar gpl, tomasetto rar omologare, probleme omologare gpl rar

Respingerea unei masini la RAR trebuie argumentata in scris de catre inginerul RAR pentru ca unitatea service sa realizeze modificarile aferente.

MONTEAZA GPL recomanda omologarea la RAR a fiecarei masini in termen de 30 zile pentru a nu avea probleme intr-o eventuala expirare a ITP-ului masinii, moment in care doar la RAR se poate efectua ITP-ul.

Abtibildele cu GPL de culoare verde trebuie lipite pe parbriz in dreapta jos cand esti in spatele volanului si stanga jos pe luneta.  Acestea sunt menite a atentiona pompierii in caz de incendiu, acestia sa stie ca masina are GPL si ca multivalva poate elimina gaz-ul din butelie controlat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.