Dacia Lodgy este disponibila cu o instalatie GPL din fabrica-Cel mai economic Lodgy 2014

dacia lodgy gpl, lodgy 1.6 16v 85 cp, gaz dacia lodgy, instalatii gpl dacia, cea mai buna instalatie gpl, unde montez gpl, cost gpl dacia lodgy, consum lodgy gpl 1.2 tce, agc compact, agc zenit pro, pret lodgy gpl, cel mai bun service gpl, consum oras lodgy gpl, lodgy gpl vs lodgy dciDacia a inceput sa comercializeze in Europa de Vest cea mai economica versiune a modelului Lodgy.

Aceasta se numeste Lodgy GPL si este echipata cu o motorizare clasica de 1.6 litri care dezvolta o putere maxima de 85 CP si o instalatie GPL montata din fabrica.

Conform primelor informatii aceasta versiune este in mod real mai economica in viata reala chiar si decat modelul Lodgy 1.5 dCI de 90 CP.

De vina pentru acest lucru este faptul ca pretul pentru un litru de GPL a ramas constant in jurul valorii de 2.9 lei pentru fiecare litru, iar un litru de motorina costa in Romania peste 5.8 lei/litru.

dacia lodgy gpl, lodgy 1.6 16v 85 cp, gaz dacia lodgy, instalatii gpl dacia, cea mai buna instalatie gpl, unde montez gpl, cost gpl dacia lodgy, consum lodgy gpl 1.2 tce, agc compact, agc zenit pro, pret lodgy gpl, cel mai bun service gpl, consum oras lodgy gpl, lodgy gpl vs lodgy dciDaca modelul 1.6 de 85 CP consuma in medie in Bucuresti 10-11 litri de GPL pentru fiecare 100 de km acest lucru se traduce in viata reala printr-un consum echivalent de 5.5 litri de motorina in aceelasi conditii, iar un Lodgy dCI nu are cum sa consume atat de putin intr-un oras.

In medie motorizarea diesel consuma 6-8 litri reali in mediul urban, iar costurile de intretinere pentru motorul diesel sunt mult mai mari decat cele pentru motorul pe benzina de 85 CP.

dacia lodgy gpl, lodgy 1.6 16v 85 cp, gaz dacia lodgy, instalatii gpl dacia, cea mai buna instalatie gpl, unde montez gpl, cost gpl dacia lodgy, consum lodgy gpl 1.2 tce, agc compact, agc zenit pro, pret lodgy gpl, cel mai bun service gpl, consum oras lodgy gpl, lodgy gpl vs lodgy dciMai mult decat atat, Lodgy GPL consuma in mediul extraurban aproximativ 6-7 litri pentru fiecare 100 de km, iar daca facem conversia in bani si pretul pentru motorina ajungem la un consum echivalent de motorina de 3.5 litri, performanta imposibil de atins de motorul diesel.

Asadar, Dacia ofera momentan doar pentru piata din Europa de Veste cea mai economica motorizare pentru modelul Lodgy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s